Vezi cum este spalata mierea chinezeasca.

In ultimul timp si la noi si-au facut aparitia prin presa cateva lucruri, mai putin cunoscute de consumatorul de rand, despre “mierea de supermarket”, o miere mai putin de albina si mai mult de afaceri necurate…
Cine are urechi a putut auzi, cine are ochi a putut sa vada. Ultimul lucru pe care trebuie sa il faca un consumator de miere este sa cumpere aceasta miere din marile retele de magazine. Nu va mai otraviti!, este indemnul meu.

Intr-un articol din 27 aprilie, Manager.ro publica o analiza interesanta despre modul in care mierea chinezeasca este “spalata” si introdusa pe piata din America si Europa, in urma “crizei mierii chinezesti” din anul 1997

N-ati fi zis ca mierea, acest produs asociat de obicei cu bucuriile copilariei si cu ursuletul Winnie-the-Pooh, poate face subiectul unor actiuni mafiote, cu carteluri, retele clandestine de distributie, agenti FBI sub acoperire si tot tacamul. Si, totusi, aceasta e realitatea. Totul a inceput in 1997, cand o epidemie de proportii a afectat stupii din China, cel mai mare producator de miere din lume.
Pana in 1997, China detinea o cota de 40% din productia de miere globala si totul era OK. Dar in acel an, apicultorii chinezi s-au confruntat cu atacul unei bacterii care a imbolnavit milioane de familii de albine, iar rezultatul a fost ca productia a scazut cu doua treimi.
Pentru rezolvarea problemei, existau doua solutii: …

Citeste integral aceasta analiza pe pagina sursei, manager.ro

Wk-end inflorit

Sambata, inainte de Paste, am dat o fuga pe la albinele mele 🙂 Le-am gasit bine, sanatoase si pline de chef de munca. Regina, de obicei mai timida, a fost de acord sa participe la o minisedinta foto. O vedeti mai jos, in toata splendoarea sa.
Pentru cei care din intamplare ajung pe acest blog, si nu au nici o idee depre apicultura, aceasta este regina, singura care are dreptul si obligatia de a inmulti familia de albine.

regina230411_2

Intre vremuri tulburi si vreme proasta

Schimbarile climaterice nu mai sunt demult doar o moda in conversatie, ci devin, pe zi ce trece, certitudini.
Azi discutam cu un prieten pe marginea acestui subiect(pentru ca e la moda, da?) si concluzionam ca, pe langa altele, aceste fenomene afecteaza in mare masura si activitatea apicola.

Deci, cum vom face miere intre perioadele de seceta si inundatii?