Impozitarea apiculturii

Majoritatea celor care vizitati aceasta pagina, stiti deja ca in aceste zile o cutuma veche de secole a fost calcata in picioare si data deoparte pentru ca in locul sau sa ramana cativa firfirici.
Da, bineinteles, de impozitarea apiculturii vorbesc. Activitate de o insemnanatate uriasa pentru omenire, apicultura a fost din timpuri stravechi si pana azi scutita de impozitare.

Banii sau Roiul! Din opere alese de popor

Banii sau Roiul! Din opere alese de popor. (Sursa foto realitate.net)

Acum, importanta uriasa a acesteia este neinsemnata fata de uriasa foame de bani a unui guvern, pentru care singura solutia de a-si astampara aceasta foame este aceea de a intoarce pe dos orice buzunar gaseste diponibil. Pastrand in subconstient vechile lozinci care ii insufleteau acum cateva zeci de ani, le scot din nou la lumina, foarte putin schimbate. Se pare ca lupta impotriva chiaburului este inlocuita cu lupta impotriva chiaburului inca nenascut.
Pe ei!”, par ca spun mai marii nostri, “nu-i lasati sa ridice capul, distrugeti-i acum cat inca au unchiile moi si inca nu le-au cazut dintii de lapte.

Onorat guvernul care ne conduce, a publicat in 23 ianuarie ordonanta nr. 8 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.

Ca urmare, apicultura va fi impozitata pe baza unor norme de venit, stabilite in functie de numarul de familii detinute.
Astfel pana in 50 de familii(initial primul prag era propus la 100) nu se va aplica un impozit. La un numar mai mare de 50 de familii se va aplica un impozit de 16% din norma de venit anuala stabilita.

50-100 familii – norma de venit 70 lei(70 x 16 : 100)
> 100 familii – norma de venit 98 lei(98 x 16 : 100)

Ce sa zic, sa ne traiti domnilor guvernanti si fie ca mareata voastra guvernare sa aduca implinirea sufleteasca celor care v-au votat, prin unele locuri cu 4-5 maini.