Veninul de albine poate vindeca SIDA?

Acul Albinei

Avem o alta noutate in privinta enormelor beneficii aduse sanatatii de catre produsele albinelor. Cercetatorii de la Washington University School of Medicine in St. Louis au descoperit recent ca veninul de albine poate ucide virusul HIV.

Se pare ca melitina, o toxina prezenta in veninul de albine, poate distruge fizic virusul HIV, cercetatorii intentionand sa creeze in curand un gel bazat pe aceasta toxina, pe care sa il utilizeze in cadrul studiilor clinice.

Ar fi intr-adevar o veste nemaipomenita, ca mica insecta pe care o indragim asa de tare sa poata ajuta la eradicarea acestei boli.

Flori de prin stupina

flori de primavara in stupina
(Foto: arhiva personala | Flori de primavara)

E clar, a venit primavara si odata cu ea incep sa apara si tot felul de flori care ne ajuta albinele sa scoata cat mai repede nasul din barlog. Din pacate in zona mea, obisnuitele flori care cresc prin paduri lipsesc in totalitate. Oricat am umblat prin padurile din jur nu am gasit un fir de ghiocel, branduse, viorele, brebenei, micsunele, sau alte asemenea flori care abunda prin alte paduri.
Si ca sa compensez, in anii trecuti am pus cateva pe langa stupi asa ca acum am ocazia sa imi bucur din cand in cand privirea cu imaginea lor. Ceea ce va ofer si Dumneavoastra.

Branduse galbene
(Foto: arhiva personala | Flori de primavara, branduse)

Soarece in stup

Ieri, pe langa surpriza deosebit de placuta pe care mi-au facuto gazele, am avut parte si de una mai putin placuta, din fericire fara un impact major. In unul din stupi am gasit un soarece care insa a fost anihilat repede de albine.
Stafidit deja de cand zacea in stup, l-am gasit abandonat intr-un colt, langa diafragma.

Soarece
(Foto: arhiva personala | Soarece omorat de albine in stup)

Spuneam ca din fericire nu a facut pagube, doar o mica portiune de fagure ros, dintr-o rama lasata in toamna dupa diafragma. Probabil ca a intrat in stup inainte de a pune gratia, grabit sa gaseasca un culcus cald si bogat in hrana insa a fost pus repede la punct de intepatoarele din stup, cat inca mai erau active.

Rosatura de soarece
(Foto: arhiva personala | Fagure ros de soarece)