Ma tin de ceva timp sa pun pe blog si o “culegere” de retete diverse pentru produsele apicole. Acum, citind pe un forum, am dat de o reteta de hidromel care, asa la prima vedere, pare ca ar fi ok.
Eu nu am incercat-o, insa daca aveti curiozitatea sa o testati si va iese spuneti-mi si mie.
30 litri de apa calduta in care dizolvi 10 kg de miere poliflora si o mesteci bine intr-un vas din plastic , cu un facalet din lemn ( fara metale) dupa care zdrobesti vreo 10 ciorchini de struguri bine copti, nespalati, pentru a pastra drojdiile de pe coji si ii amesteci cu siropul ,dupa care torni totul intr-o damigeana balon de 50 litri (nu se umple decat pe 3/4) apoi pui dopul cu furtun igienic, care ajunge intr-o sticla cu apa sa nu intre ciupercile parazite si il lasi asa vreo doua luni ascuns undeva intr-un colt de la camara sa fermenteze si sa se limpezeasca, dupa care… poate sa vina CRACIUNUL si ANUL NOU. Hai Noroc!
Sal-tare. Donbazil – Faget.
P.S. Intr-un an am bagat si niste polen de la congelator, da nu mi-a placut, i-a dat un gust…
Odata si odata tot voi ajunge si eu sa fac un hidromel. La momentul respectiv sper sa nu uit sa va anunt 🙂