Plante melifere. Corn si amorfa.

Mergand la stupina si neavand foarte multa treaba la albine, deci avand timp disponibil, am dat o raita si prin jur, o scurta recunoastere in teren.

Am promis unui coleg apicultor ca ii trimit niste puieti de amorpha fruticosa, petru a-i planta in jurul stupinei sale si azi mi-am facut timp pentru acest lucru.
Colegul insa(sau poate eu) e purtator de ceva ghinion, pentru ca nu am apucat sa infig de cateva ori cazmaua ca s-a frant in doua. Vorbesc de o cazma din aceea rabatabila pe care o am de e vremea cand inca mai eram pescar si o folosem la cautarea “nadei naturale”… rame adica. Am reusit sa-i vin de hac.
cazma
Odata rup instrumentul de lucru am reusit sa gasesc cativa puieti mai mici si inradacinati mai la suprafata. Nu e ce mi-am dorit, sper insa sa ii fie utili colegului. Mai compensez cu niste seminte…

Am verificat si stadiul in care sunt copacii si am invitat la o sedinta foto un corn ale carei flori, de fapt ai carui boboci, stau sa plezneasca.
Mesajul e clar, primavara nu e foarte departe.
Corn
Doar sa nu ne faca baba iarna o surpriza neplacuta, ma cam astept, si sa-si scuture vreun cojoc mai aprig prin “femartie” asa… Prea cald pentru vremea asta…

Control iernare 10 ianuarie 2014

Rosatura de ceara

Azi, pentru ca nu o mai facusem de mult timp, am dat o fuga la stupina. Cu albinele nu am consumat timp, doar am constatat ca iernarea este in regula prin verificarea subarului si am ridicat capacul la doi stupi, unde am avut impresia ca ar fi fost un consum mai mare. Ierneaza excelent, este concluzia, insa astept primavara sa vad daca e o concluzie corecta.

In rest am mai aranjat ceva treburi ramase in stand by de anul trecut.

Am transvazat(adica mutat de pe drojdii) si niste vin alb pe care din pacate nu am apucat sa-l gust. La culoare arata fain insa trebuie sa ajung acasa si odata masina parcata pot constata si restul.